terug naar het overzicht

Jubileumlezing WvA

Dit jaar bestaat de WvA, opgericht in oktober 1947, 70 jaar en Urania, dat het levenslicht zag in oktober 1907, 110 jaar. Deze mijlpalen willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 14 oktober aanstaande zal Theo Ram een lezing geven getiteld: “De school van Ram langs de maatlat”. Daarna kunnen wij, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar van gedachten wisselen en herinneringen ophalen over de afgelopen decennia.

Dit jaar bestaat de WvA, opgericht in oktober 1947, 70 jaar en Urania, dat het levenslicht zag in oktober 1907, 110 jaar.

Deze mijlpalen willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 14 oktober aanstaande zal Theo Ram een lezing geven getiteld: “De school van Ram langs de maatlat”.

Daarna kunnen wij, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar van gedachten wisselen en herinneringen ophalen over de afgelopen decennia.

Datum zaterdag 14 oktober 2017

Tijdstip 14.00 – 16.30 uur, zaal open om 13.30 uur. De koffie en thee staan klaar.

Plaats* Hilversum, Emmastraat 7, St Annagebouw van de Vituskerk.

Bereikbaar Het St. Annagebouw op het terrein van de Vituskerk is op enkele minuten loopafstand van het Centraal Station te Hilversum gelegen.

Indien u met de auto komt: u kunt uw auto gratis parkeren op het terrein van de kerk.

Actuele informatie opnemen ivm bereikbaarheid, mogelijk alleen bereikbaar via de Schapenkamp, zijkant kerk)

Over de middag

Theo zal het grote scala aan mogelijkheden van “De School van Ram”, en de organische verbanden ertussen belichten. Ook het al of niet bestaan van de drie hypothetische planeten zal worden besproken.

Hij zal laten zien dat astrologie/horoscopie op zuiver wetenschappelijke principes berust en met wetenschappelijke methoden kan worden bedreven, maar dat er meer is. . . . De vraag wordt behandeld of de wetenschap zichzelf op een aantal “gebieden”, waaronder astrologie, niet buiten spel zet.

In verband met de catering stellen wij het op prijs om per omgaande van U te vernemen of U op deze dag aanwezig zult zijn.

Wij hopen u op 14 oktober te begroeten. De koffie en thee met feestelijke lekkernij staan klaar.

Irma Wortel-Hilhorst,

Secretaris
namens de Kern

Andere agendapunten