Femke Groenhof

Robert Stolzhof 129
1628 XA, Hoorn

0229-233137
info@femkegroenhof.nl
http://www.femkegroenhof.nl

Robert Stolzhof 129, Hoorn
0229-233137
http://www.femkegroenhof.nl

Bekijk profiel

Femke Groenhof

Over mij

Introductie

Mijn interesse voor astrologie en psychologie is al vroeg ontstaan en is door de jaren heen uitgegroeid tot een passie. Deze heb ik vorm gegeven in mijn praktijk in Hoorn door het geven van astrologische consulten en als creatieve inspiratie door het maken van horoscoop schilderijen.

Opleiding
Mijn beroepsopleiding psychologische astrologie heb ik gevolgd bij Stichting Achernar in Amstelveen, onder leiding van Karen Hamaker-Zondag. Daarna heb ik twee verdiepingsjaren gevolgd onder leiding van Ludy Hoogeveen, met de nadruk op counseling en therapeutische belevingsastrologie. Bij Stichting Odrerir heb ik de driejarige opleiding gevolgd in de symbolische psychologie op basis van C.G.Jung en het verdiepingsjaar over de symboliek van de Tarot, onder leiding van Karen Hamaker-Zondag.

Psychologische astrologie
De psychologische astrologie is een zeer waardevol hulpmiddel dat kan bijdragen tot inzicht in jezelf. Het geeft je inzicht in je handelen en het potentieel wat je in je hebt. De onderliggende dynamiek en patronen worden zichtbaar, waardoor je jezelf meer kunt begrijpen en accepteren. Dit brengt je dichter bij jezelf, je kern, waardoor je jezelf werkelijk leert kennen en jezelf kunt ontplooien op een manier die bij je past. Hierdoor ben je in staat bewuster je keuzes te maken en vanuit je eigen kracht een weg te vinden die bij je past.

Filosofie

Het uitgangspunt voor mij als mens, in mijn leven en in mijn werk, is het ontdekken en inzetten van je eigen kracht en deze op een positieve manier aan te wenden. Door keuzes te maken, bewust dan wel onbewust, bepaal je zelf welke weg je inslaat. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. De psychologische astrologie kan dan zo'n hulp zijn.

Op mijn website is er meer informatie te vinden over de mogelijkheden wat betreft consulten en zijn er voorbeelden te zien van horoscoop schilderijen.