Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CIB dag 16 november 2019 2 lezingen over Astro tweelingen en Kunst en astrologie

16 november 2019

Programma voor CIB dag 16 november 2019.

 

10:00-10:30   Inschrijving
10:30-12:30   Lezing Astro tweelingen

12:30-13:30   Lunch

13:30-15:30    Lezing dierenriem tekens in de beeldende kunst
15:30               Afsluiting

 

Kosten voor leden zijn € 17:50 en €40 voor niet leden inclusief lunch.

U kunt zich per mail aanmelden bij Hans Jongerius, knowthyself@ziggo.nl.

We verzoeken u tevens het bedrag vóór 16 november  over te maken op de rekeningnummer van de AVN  NL95INGB0007869860

 

(Astro)tweelingen en hun belang voor de astrologie door Fokkelien von Meyenfeldt.

Er zijn twee typen tweelingen: die in de normale zin van het woord, twee kindjes van dezelfde ouders die vrij snel na elkaar geboren worden en één- of twee-eiig zijn, en twee mensen die geen familie van elkaar zijn, maar die wel op dezelfde datum zijn geboren. Het tweede type noem ik verder astrotweelingen.

In deze lezing komen beide typen aan de orde. Ik behandel verschillende gevallen: levensgeschiedenissen, soms met foto’s en natuurlijk steeds met de bijbehorende horoscopen. Deze worden om te beginnen naast elkaar getoond, zodat de overeenkomsten én de verschillen goed te zien zijn. De aanwezigen worden via vragen betrokken bij de interpretaties.

Alle gevallen roepen principiële vragen op over de astrologie. Ik sluit af met een samenvatting daarvan en met mijn visie daarop. En ook daarover kan natuurlijk worden gediscussieerd!

Fokkelien von Meyenfeldt (11 juli 1947) is afgestudeerd aan de Gelderse Leergangen als eerstegraads leraar Nederlands met specialisatie middeleeuwen, en aan de Rijksuniversiteit Leiden in de taalkunde, taalfilosofie en logica. Beide opleidingen heeft ze naast haar werk gevolgd.

In 1962 begon ze zich bezig te houden met astrologie. Vanaf die tijd is het onderwerp niet meer weg te denken uit haar leven. Naast haar werk gaf ze onder meer workshops en cursussen astrologie en lezingen over de geschiedenis van de astrologie. De laatste jaren houdt ze zich vooral bezig met het uitdiepen van haar tweelingenonderzoek en geeft ze hierover lezingen voor astrologen. Ze heeft een aantal studieboeken geschreven, maar haar kennis van en ideeën over astrologie deelt ze via haar website www.astrocursus.nl.

 

ASTRO-ART       DIAPRESENTATIE  door Frits Bolk

DE 12 DIERENRIEMTEKENS IN DE BEELDENDE KUNST 

Vele dia’s, klassiek en modern werk van beeldende kunstenaars, worden op astrologische kunstkenmerken onderzocht. In het persoonlijke vlak zegt de horoscoop iets over ons gedrag. Deze zegt iets over hoe we praten, denken, voelen en willen en natuurlijk ook over de wijze waarop we beeldend vormgeven. Diverse duidingfacetten doen hier in mee: aspecten, teken- en huizenbezetting, ascendant, progressies, transits e.a. Vandaag gaan we de kunstuitingen, grondtonen van de 12 dierenriemtekens behandelen. Natuurlijk zal ik af en toe ook verwijzen naar overige horoscoopinvloeden. We dringen door in een diepere laag van de beeldende kunst. We gaan zien waarom een kunstenaar schildert zoals hij schildert! Het is belevingsgerichte astrologie.

Vele kunstenaars en een enkele architect komen aanbod, zoals:

Michelangelo, Rembrandt, Raphael, Canova, Rodin, v. Gogh, Kiefer, Petillon, Richter, Markus, Blake, Mondriaan, Monet, Degas, Renoir, Kandinsky, Klee, Dumas, Cellini, Blake, Cézanne, Marc, Gaudi, Klibansky, Delvaux, Magritte, Calatrava, Gehry, Hadid, Munch, Caravaggio, Warhol, Picasso, Klimt, Gauguin, Appel en vele anderen.

Da Vinci’s laatste avondmaal met de gebarentaal van 12 dierenriemtekens komt ook aanbod.

Wil je wat meer over de bevindingen van de astrologie en de beeldende kunst van Frits weten, lees dan in de nummers 79, 80 en 82 van 2018 van Astrofocus zijn 2delig artikel over Jupiter’s expansieve kracht, grootheid en bluf in de beeldende kunst en zijn bijdrage over de meestervervalser Geert Jan Jansen.

Frits Bolk is beeldend coach en astroloog en was initiator van de 3-jarige opleiding tot kunsttherapeut in Rotterdam. Hij heeft vele scholingen gedaan: antroposofie, imaginatietherapie, filosofie, kunstzinnige therapie, cocounseling, kunstgeschiedenis e.a. Hij studeerde astrologie bij Hamaker, Bollen, Rietberg en Fonteijn.

www.atelierdedierenriem.nl.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
16 november 2019

Organisator

AVN

Locatie

De Amershof, Amersfoort
Snouckaertlaan 11
Amersfoort, 3811 MA
+ Google Maps
Website:
www.amershof.nl