logo
 
 
terug naar het overzicht
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Femke Groenhof

Robert Stolzhof 129
1628 XA, Hoorn
06-40482891
http://www.femkegroenhof.nl


Introductie

Mijn interesse voor astrologie en psychologie is al vroeg ontstaan en is door de jaren heen uitgegroeid tot een passie. Vanuit mijn praktijk in Hoorn geef ik astrologische consulten en als creatieve inspiratie maak ik persoonlijke horoscoop schilderijen. Ook kun je bij mij terecht voor een cursus astrologie, waar je aan de hand van je eigen horoscoop de basis van de astrologie leert.

Opleiding
Mijn beroepsopleiding psychologische astrologie heb ik gevolgd bij Stichting Achernar in Amstelveen, onder leiding van Karen Hamaker-Zondag. Daarna heb ik twee verdiepingsjaren gevolgd onder leiding van Ludy Hoogeveen, met de nadruk op counseling en therapeutische belevingsastrologie. Bij Stichting Odrerir heb ik de driejarige opleiding gevolgd in de symbolische psychologie op basis van C.G.Jung en het verdiepingsjaar over de symboliek van de Tarot, onder leiding van Karen Hamaker-Zondag.

Psychologische astrologie
De psychologische astrologie is een zeer waardevol hulpmiddel dat kan bijdragen tot inzicht in jezelf. Het geeft je inzicht in je handelen en het potentieel wat je in je hebt. De onderliggende dynamiek en patronen worden zichtbaar, waardoor je jezelf meer kunt begrijpen en accepteren. Dit brengt je dichter bij jezelf, je kern, waardoor je jezelf werkelijk leert kennen en jezelf kunt ontplooien op een manier die bij je past. Hierdoor ben je in staat bewuster je keuzes te maken en vanuit je eigen kracht een weg te vinden die bij je past.

Filosofie
Het uitgangspunt voor mij als mens, in mijn leven en in mijn werk, is het ontdekken en inzetten van je eigen kracht en deze op een positieve manier aan te wenden. Door keuzes te maken, bewust dan wel onbewust, bepaal je zelf welke weg je inslaat. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. De psychologische astrologie kan dan zo'n hulp zijn.

Op mijn website is er meer informatie te vinden over de mogelijkheden wat betreft consulten en de basiscursus astrologie. Ook zijn er voorbeelden te zien van horoscoop schilderijen.